All Weather Cushions

All weather cushions

Onze naam zegt veel over de weerbestendigheid van onze tuinmeubelen, maar ook onze tuinkussens zijn weerbestendig.

In al onze tuinmeubelen worden tuinkussens en/of stoffen gebruikt die uitvoerig getest en zeer bestand zijn tegen de weersinvloeden:

–        Zonlicht (Uv-stralingen)
–        Vocht (regenbuien en sneeuw/hagel)
–        Temperaturen (van -20 tot +40)

In de meeste tuinmeubelen hebben onze tuinkussens een afritsbare hoes van Olefin stof. Deze stof heeft veel fantastische eigenschappen. Het is zeer sterk, kleurvast, erg comfortabel, vuil afstotend en droogt snel. De fiber waar Olefin van gemaakt is wordt ook gebruikt door autofabrikanten, verwerkt in tapijten en in technische (sport)kleding. Olefin kussen hoezen zijn te wassen op 30 graden en ook op lage temperaturen te drogen en strijken.

In sommige tuinmeubelen gebruiken wij de extreem duurzame Sunbrella stof. Deze stof is 2 tot 10 keer beter bestand tegen de weersinvloeden dan polyester kussen hoezen, Sunbrella stof is eenvoudig uit te wassen of schoon te maken, zelfs met verdunde bleek.

Let op; we staan garant voor de weerbestendigheid van onze tuinkussens. Deze zijn niet waterdicht of bestand tegen bijvoorbeeld vogelpoep, (rottende) bladeren, chloor en andere chemische stoffen. Houd uw tuinkussens schoon en indien mogelijk droog met een beschermhoes om zo lang mogelijk van uw kussens te kunnen blijven genieten. Kussen vullingen en hoezen zijn tot op zekere hoogte na te bestellen, informeer bij uw verkooppunt voor meer informatie.

– Gebruik voor het schoonmaken van kussens de 4 Seasons Outdoor – Multi surface cleaner. De kussens zijn extra tegen weersinvloeden te beschermen met de 4 Seasons Outdoor – Cushion & parasol protector.