5 redenen om voor teak meubelen te kiezen

Categorie: Teakhout, Onderhoud

Na de blog over de voordelen van wicker tuinmeubelen, is het nu tijd voor teak! Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor tuinmeubelen, maar wat zijn nu precies de redenen om voor teakhout te kiezen? We hebben 5 redenen op een rij gezet om voor dit materiaal te kiezen.

We hebben 5 redenen op een rij gezet om voor dit materiaal te kiezen:

1. Weerbestendig

Teak is een vettige houtsoort en komt van de teakboom. Doordat er een bovengemiddelde hoeveelheid olie, hars en kalk tussen de nerven zit is teak van nature al enigszins waterafstotend en droogt het minder snel uit dan andere houtsoorten. Teak kan prima het hele jaar door buiten staan, zowel regen, zon, weer en wind is geen probleem!

2. Sterk

Teak is een harde houtsoort en raakt niet zomaar beschadigd. Het kan prima tegen een stootje!

3. Veelzijdige uitstraling

Omdat teak een natuurlijk product is, heeft het een warme uitstraling. In combinatie met andere natuurlijke materialen en lichte kleuren, zorgt het voor een landelijke sfeer. Door teak te combineren met koude materialen als rvs en aluminium creëer je voor een stoere, industriële look. Teak zal na een aantal jaren buiten vergrijzen, deze verweerde uitstraling is ook erg populair tegenwoordig. Een veelzijdig en tijdloos materiaal!

4. Onderhoud

Teak heeft in principe weinig onderhoud nodig, het is een oersterk materiaal dat tegen een stootje kan. Je kunt teakhouten tuinmeubelen wel behandelen met speciale onderhoudsproducten om de warme bruine kleur te behouden. Je kunt er ook voor kiezen om het meubel met een vergrijsmiddel te behandelen. Hiermee bereik je de vergrijsde kleur die teak na een aantal jaren in de buitenlucht zal krijgen. Eén keer per jaar teakhouten meubelen een goede schoonmaakbeurt geven helpt om de meubelen langer mooi te houden.

5. Duurzaam

Doordat teak een harde houtsoort is met natuurlijke waterafstotende eigenschappen, heeft het een lange levensduur. Problemen als houtrot en weersaantasting komen nauwelijks voor bij teakhouten meubelen. Met de aankoop van een kwalitatief hoogwaardig teakhouten tuinmeubel, koop je een meubel waar je jarenlang plezier van hebt!

Wil je weten wat de trends zijn op het gebied van tuinmeubelen? Lees dan onze vorige blog met dé tuinmeubel trends van 2016!

Bekijk onze uitgebreide collectie teakhouten tuinmeubelen

Recente berichten

Categorie: Tips,

Statische elektriciteit van mijn tuinmeubel, wat te doen?

Lees Meer

Categorie: Tips,

4 reasons to choose 4 seasons

Lees Meer

Categorie: Design, Nieuws, Trends,

4 Seasons Outdoor: de nieuwe collectie.

Lees Meer