Dè tuinmeubel trends voor 2016

Categorie: Trends

Het voorjaar is begonnen en de eerste echte lentedagen zijn (eindelijk) in zicht. De perfecte tijd om te bepalen wat je dit jaar gaat doen met je tuin! Net als met mode en interieur, zien we dit jaar ook nieuwe trends op het gebied van tuinmeubelen en tuininrichting. De harde grens tussen huis en tuin vervaagd en de tuin wordt steeds meer een verlengstuk van het huis.

Het verschil tussen binnen en buiten vervaagd

Zoals hierboven aangegeven, zien we steeds meer verbinding tussen binnen en buiten. Door de stijl en kleuren van binnen door te voeren naar je tuin, maak je van je tuin een echt verlengstuk van je leefomgeving. Zo wordt de tuin een extra leefruimte en vormen huis en tuin een echte eenheid.

Natuurlijke tuin

In 2016 gaan we steeds meer natuurlijke materialen terugvinden in de tuin. Denk hierbij aan loungesets van teakhout, dining sets uitgevoerd in rotan of de wickersoorten met een natuurlijke uitstraling. De strakke bestrating verliest terrein en maakt plaats voor groene beplanting en verweerde materialen. De tuin wordt de groene oase waar we ons even kunnen terugtrekken na een lange werkdag.

Bohemian Ibiza stijl

Aansluitend op de natuurlijke tuin trend is de bohemian tuin ook helemaal van nu. Ook hier wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, maar deze worden wel gecombineerd met strakkere vormen. Keywoorden in deze trend zijn licht, natuurlijk en fris. Het echte ibiza gevoel!

Grafisch lijnenspel

Een tegenhanger van de natuurlijke vormen en materialen is de grafische trend. In deze trend wordt er gespeeld met geometrische lijnen en vormen en zie je veel contrast. Alle vormen en prints kunnen gecombineerd worden, let daarbij wel op kleur! Kies één of twee accentkleuren en combineer dit met kleuren als zwart, wit en grijs.

Hulp nodig bij het uitzoeken van nieuwe tuinmeubelen? Lees dan onze vorige blog met handige tips en tricks!

Bekijk hier onze collectie!

Recente berichten

Categorie: Tips,

Statische elektriciteit van mijn tuinmeubel, wat te doen?

Lees Meer

Categorie: Tips,

4 reasons to choose 4 seasons

Lees Meer

Categorie: Design, Nieuws, Trends,

4 Seasons Outdoor: de nieuwe collectie.

Lees Meer