4 tips bij het uitzoeken van nieuwe tuinmeubelen

Categorie: Tips, Trends

Af en toe komt er nog een vlokje sneeuw voorbij, maar over minder dan twee maanden is het alweer lente! Het seizoen van de eerste warme zonnestralen, tjirpende vogels en bloeiende bloemen. Het seizoen om weer tijd te gaan doorbrengen in je tuin!

Tuinmeubelen

Je kunt optimaal genieten van je tuin (of balkon) als het een plek is waar je heerlijk kunt zitten of liggen. Ben je een zonaanbidder of zit je liever iets meer beschut? Hoe je je tuin inricht is heel persoonlijk, maar voor iedereen geldt: de inrichting staat en valt bij het kiezen van goed tuinmeubilair. Ga je voor een loungebank? Of toch voor een grote eettafel met relaxte stoelen? Volg de tips hieronder en maak de juiste keuzes voor jou en jouw tuin!

Tip 1: Bepaal de functie van je tuin

Voor je gaat kijken naar meubels, is het belangrijk dat je weet waar je je tuin voor gaat gebruiken. Wil je zonnebaden, loungen of juist uitgebreid dineren in je tuin? Misschien wel allemaal! Ben je alleen, met zijn tweetjes of met een heel gezin? Maak helder voor jezelf wat de functie zal zijn van je tuin, vanuit daar kun je gaan shoppen!

Tip 2: Kwaliteit boven kwantiteit

Het kan verleidelijk zijn om te zoeken naar de goedkoopste tuinmeubelen en accessoires, om het budget zo klein mogelijk te houden. Maar kies in dit geval kwaliteit boven kwantiteit! Tuinmeubelen staan buiten in de volle zon, maar ook in weer en wind. Ze krijgen veel te verduren. Het is belangrijk dat je voor een hoge kwaliteit gaat, zo kun je na een jaar nog steeds genieten van je fijne loungebank of comfortabele dining stoel. Bedenk van tevoren goed wat je uit wilt geven aan je nieuwe tuinset en bespaar dus niet op kwaliteit!

Tip 3: Kies je materiaal

Je gaat op zoek naar een tuinmeubel van hoge kwaliteit, maar voor welk materiaal moet je gaan? Persoonlijke smaak speelt hierin zeker een rol, maar bedenk ook goed dat elk materiaal zijn eigen voordelen heeft. Een robuust houten meubel heeft in de regel meer onderhoud nodig dan een meubel van wicker en aluminium is licht, dus gemakkelijk te verplaatsen. Kijk goed naar je wensen en natuurlijk je smaak, ieder materiaal heeft ook zijn eigen uitstraling.

Tip 4: Kleur en styling

Als je functie, kwaliteit en materiaal hebt afgestreept, moet je natuurlijk ook gaan kijken naar wat je mooi vindt. Voor welke sfeer wil je gaan in je tuin: modern en strak, romantisch of juist landelijk? Kijk ook naar de bouw van je huis en de tegels of andere vloerbedekking die al aanwezig is in je tuin. Je kunt ervoor kiezen om op dezelfde stijl en kleurtonen verder te borduren, maar je kunt ook kiezen voor een verrassend contrast. Style je tuinset af met trendy accessoires als kussens, vaasjes en bloempotten. Op websites als Pinterest en in magazines kun je genoeg inspiratie vinden, verzamel alles wat je aanspreekt en maak een moodboard!

Met deze tips in je achterhoofd kun je aan de slag om jouw perfecte tuinmeubel of tuinset te kopen.
Doe alvast inspiratie op in onze uitgebreide collectie, nog even en je kunt weer genieten in je tuin!

Bekijk onze uitgebreide collectie

Recente berichten

Categorie: Tips,

Statische elektriciteit van mijn tuinmeubel, wat te doen?

Lees Meer

Categorie: Tips,

4 reasons to choose 4 seasons

Lees Meer

Categorie: Design, Nieuws, Trends,

4 Seasons Outdoor: de nieuwe collectie.

Lees Meer