De tuin als verlengstuk van je woonkamer

Categorie: Tips, Trends

Eén van de tuinmeubeltrends van 2016 is binnen naar buiten halen. En andersom! De tuin wordt een verlengstuk van je huis, het is een extra kamer waar je kunt leven en werken.

Lounge of dining

Het begint bij de functie van je tuin. Wat wil je er in gaan doen? Je kunt kiezen voor een comfortabele dining set als je wilt lezen en werken in je tuin. Natuurlijk doet een fijne dining set het ook goed als vrienden en familie komen eten. Wil je je tuin juist gebruiken om te loungen en om vrienden en familie te ontvangen voor een drankje in de tuin? Dan is een loungeset een goed idee! Er wordt vaak, in een ruimere tuin, ook wel gekozen voor allebei. Zo heb je duidelijk twee afdelingen in je tuin waar verschillende functies voor zijn.

Kleur bekennen

Het is belangrijk dat je de sfeer van binnen naar buiten brengt. Kijk goed naar je interieur, welke kleuren en stijl heb je hiervoor gekozen? Het meest rustige beeld creëer je door deze stijl door te trekken naar buiten. Je kunt tegenwoordig kiezen uit zoveel verschillende materialen en stijlen, voor ieder interieur is er een passende tuinset. Nu je de basis hebt staan is het tijd voor accessoires. Kussens, bloempotten, plaids, kaarsen, lampionnen… Je kunt ze allemaal gebruiken om je tuin eigen en uniek te maken. Denk ook aan verlichting, net zoals binnen geeft het een gezellige sfeer wanneer er een lichtje brandt.

Urban jungle

Nu je binnen naar buiten hebt gebracht, mag buiten ook naar binnen. Een populaire interieurtrend van dit moment is de Urban Jungle. Kluster verschillende planten bij elkaar en je ziet meteen wat zo’n groen hoekje voor je kamer doet. Je kunt kiezen voor verschillende potten voor een los en bohémien effect, of juist wat strakker door te kiezen voor een kleur en vorm. Volg je gevoel, dit kan niet mis gaan!

Twijfel je nog tussen wicker of teak? Je leest hier en hier wat de voordelen zijn van deze materialen!

Bekijk onze uitgebreide collectie!

Recente berichten

Categorie: Tips,

Statische elektriciteit van mijn tuinmeubel, wat te doen?

Lees Meer

Categorie: Tips,

4 reasons to choose 4 seasons

Lees Meer

Categorie: Design, Nieuws, Trends,

4 Seasons Outdoor: de nieuwe collectie.

Lees Meer