High Quality Teak

High Quality TeakIn onze tuinmeubel collecties gebruiken we uitsluitend de hardhout soort Teak.

Deze houtsoort is duurzaam en zeer geschikt voor buiten gebruik, het hele jaar door. Teakhout heeft een warme uitstraling. Het hout wordt uitgebreid gecontroleerd en alleen uit plantages gewonnen zodat we op al onze teak collecties een SVLK/V-Legal certificaat kunnen gebruiken dat garant staat voor een duurzame manier van houtwinning.

Vanuit onze fabriek worden diverse behandelingen aangebracht voor een onderscheidende look. In onze collectie zijn veel licht grijze looks te vinden, deze white-wash wordt aangebracht door deze met 4SO Instant Grey te behandelen en als laatste stap ook met Teak Shield een onzichtbare beschermlaag te geven. De meer goud-bruine uitstraling heeft alleen de Teak Shield behandeling gekregen om de natuurlijke uitstraling van Teak te behouden. 

Om zo lang mogelijk van uw teak tuinmeubelen gebruik te maken leveren we diverse onderhoudsmiddelen voor het schoonmaken en behandelen ervan. We geven maar liefst 5 jaar garantie op fabricage en constructie-fouten. Het verkeerd onderhouden of verzuimen van onderhoud kan van invloed zijn op de aanspraak van deze garantie. De natuurlijke werking van teakhout is een eigenschap waar we geen garanties op verstrekken, zoals kleine haarscheurtjes, donkere / zwarte verkleuring van de nerf en ruwer worden van het oppervlak.

Behalve het schoonmaken en beschermen van uw teak zijn er ook diverse opties voor de uitstraling ervan. Zo gebruiken wij bij een groot deel van onze tuinmeubelen en tuintafels ons ‘Instant Grey’ middel: een white-wash op waterbasis die het teak licht grijs maakt. Onze ‘Vintage teak Protector’ geeft juist een donkerbruine look met accenten in de nerf van het hout. Door uw tuinmeubel met ‘Teak Shield’ te behandelen krijgt het hout een transparante beschermlaag die vuil en waterafstotend is. ‘Teak Protector’ brengt een goudbruine beschermende kleur aan. Voor iedere beschermlaag is het belangrijk om eerst onze ‘Teak Cleaner’ te gebruiken. Al deze onderhoudsmiddelen zijn aan te schaffen bij een van onze verkoop punten.

– Informeer bij uw 4 Seasons Outdoor verkooppunt voor meer informatie over het onderhouden van uw tuinmeubels. Hier kunt u ook terecht indien u een probleem of klacht heeft over uw tuinmeubelen.