BETON

EEN ALTERNATIEF VOOR GRANIET

De meeste van onze parasolvoeten zijn gemaakt van graniet. Het is kwalitatief en qua uitstraling wat wij het beste vinden passen bij onze parasols. Vooral onze zweefparasols, die over het algemeen groter zijn dan stokparasols kiezen wij voor graniet. Voor de kleinere stokparasols hebben we in een betonnen voet een alternatief dat beter past bij dit soort parasols. 


Voor betonnen parasolvoeten zijn in de meeste gevallen wieltjes beschikbaar, zodat de voet gemakkelijker te verplaatsen is. Let hierbij wel op dat dit het beste werkt op tegels en dat u voorzichtig te werk gaat. Beton is namelijk een stuk sneller te breken dan graniet. Laat de parasolvoet daarom niet vallen en zet hem rustig neer. Bij een ongelukkige kleine val, kan er al een breuk in het beton ontstaan.


VOORDELEN VAN BETON

Een betonnen parasolvoet heeft een aantal verschillende voordelen.

  • Beton heeft een hoge gewicht/volume-verhouding. Dat betekent dat er met relatief weining materiaal toch voldoende gewicht aan een parasolvoet gegeven kan worden.

  • Een betonnen parasolvoet bestand tegen vorst en kan dus het gehele jaar buiten blijven staan.

  • Beton wordt gegoten, dus kan makkelijk in verschillende vormen gemaakt worden. De ronde of vierkante voet is uiteraard het meest bekend. Ook voor onze inground-base is beton nodig om deze te verankeren. Dit wordt ter plekke op locatie gegoten.

  • Beton heeft een gunstigere prijs dan staal of graniet

GARANTIE EN ONDERHOUD

Een betonnen parasolvoet heeft geen tot weinig onderhoud nodig. Het is wel iets gevoeliger voor groene aanslag dan graniet, maar deze is er met de een sopje en wat water goed af te poetsen. Eventueel gebruikt u een hogedruk reiniger voor hardnekkig vuil. 

Een parasolvoet heeft 5 jaar fabrieksgarantie. Zoals al omschreven is het van belang dat u voorzichtig te werk gaat bij het verplaatsen. Afgebroken stukken of scheuren door gebruik vallen uiteraard niet onder onze garantieregeling. 

Twijfel welke parasolvoet geschikt is voor een parasol of locatie? Vraag bij onze verkooplocatie naar een expert die kan helpen om de juiste voet bij een parasol te kiezen.