GLAS

GEHARD, VEILIG GLAS 

Glas gebruiken wij bij 4 Seasons Outdoor feitelijk maar op 1 manier. Het wordt gebruikt als tafelblad bovenop tafels die voornamelijk gemaakt zijn van vlechtwerk. Een tafelblad van glas is stabiel, hard, makkelijk te onderhouden en heeft als bijkomend voordeel dat de onderliggende materialen zichtbaar blijven.

Nog een voordeel van glas is dat het een sterk materiaal is wat erg makkelijk te reinigen is. Vuil en vlekken zijn snel weg te poetsen met een zachte doek en een sopje. Pas wel op dat er geen krassen worden gemaakt door harde voorwerpen.  

GEHARD GLAS

Wat is gehard glas? Gehard glas wordt na de bewerking extra verhit. Hierdoor wordt de inwendige drukspanning hoger. Als een hardglazen tafelblad breekt valt deze daardoor in kleine stukjes uit elkaar, en dus niet in scherven. 

Gehard glas is dus veiliger en sterker dan normaal glas. 

Toch kleeft er ook een kleine nadeel aan dit glas. Valt er bijvoorbeeld een hard voorwerp op de glasplaat dan is de kans iets groter dat als het breekt, dat dan meteen het gehele tafelblad breekt ipv dat een klein stukje afbreekt.

GARANTIE

Op onze tuinmeubelen geven wij een garantie van 5 jaar op constructie & fabricagefouten, dit geldt uiteraard ook voor onze tafelbladen.