KUNSTSTOF

ADEMENDE BESCHERMING

Onze tuinmeubelen kunnen het hele jaar buiten blijven staan. De weerbestendigheid van onze tuinmeubelen is een van de eigenschappen waar we veel aandacht aan besteden en waar we trots op zijn.

Toch zijn er uitzonderingen, met name bij onze parasols. Wij adviseren om uw parasol in te klappen en met een hoes te beschermen als deze niet in gebruik is. Waarom we dit adviseren? Parasoldoek is kwestbaarder dan al onze andere materialen en moet om een lange levensduur te garanderen beschermd worden tegen langdurige invloeden van buitenaf.

Om die reden hebben we een aantal beschermhoezen gemaakt die helpen parasols te beschermen. Kunststof is daarbij het beste materiaal gezien het door zijn eigenschappen makkelijk te vormen is, watersafstotend is en tegelijkertijd kan ‘ademen’ waardoor bijvoorbeeld schimmels nagenoeg geen kans krijgen te ontstaat. Wij adviseren altijd om een hoes te kiezen van een degelijke kwaliteit, die deze eigenschappen hebben. Een verstikkende hoes kan immers vaak meer kwaad doen, dan goed… met bijvoorbeeld vocht- en schimmelvlekken als gevolg.

OP MAAT

Onze hoezen zijn gemaakt van polyester en hebben een pvc binnen coating. Alletwee zijn dit kunststoffen waarbij we goed hebben gekeken naar de weerbestendigheid van het materiaal. Deze parasolhoezen zijn weerbestendig en beschermen onze parasols gedurende het jaar tegen weer, wind en uv-licht.

Hiermee wordt de levensduur van met name het parasoldoek enorm verlengt. Belangrijk is daarbij dat een hoes een parasol goed omsluit. De koorden van de hoes zorgen ervoor dat de hoes goed strak aangetrokken kan worden, zodat deze ook aan de onderkant de parasol goed omsluit. Daarbij hebben we verschillende modellen die bij onze parasols passen. Er zijn specifieke hoezen voor de Siësta, Horizon en Hacienda parasol en daarbij zijn er nog een aantal universele hoezen die passen op de overige parasols.


ONDERHOUD & GARANTIE

Na verloop van tijd kan kunststof uitharden en minder flexibel worden. Dit is inherent aan het materiaal. Wij garanderen echter een levensduur van 5 jaar van het materiaal. Minimaal kleurverschil kan optreden na een aantal jaren buiten te hebben gestaan, echter is dit niet van invloed op de kwaliteit van het materiaal. Het kunststof materiaal heeft voldoende dikte voor normaal gebruik, wel adviseren wij om bij het plaatsen of afnemen van de hoes voorzicht te werk te gaan. Het blijven haken van de hoes kan resulteren in scheuren, waardoor de eigenschappen van de hoes verloren gaan.