Rope

FLEXIBEL, STERK EN WEERBESTENDIG

In onze ruime collectie tuinmeubelen zie je veel ‘Rope’ materialen terug. Dit weerbestendige materiaal is pas een aantal jaren in de collectie van 4 Seasons Outdoor aanwezig. Het heeft een minimalistische uitstraling en voelt zacht aan, toch is het bepaald geen gewoon touw. Onze ervaren vlechters zijn van oudsher gewend om harde wicker draden te verwerken tot prachtige patronen. Deze vaardigheid gebruiken ze nu met ons Rope, om ingewikkelde knopen en patronen te maken. 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen met Rope zijn eigenlijk kleine kunstwerken die helemaal met de hand worden vervaardigd.

Wat maakt ons Rope zo bijzonder? Net als in alle 4SO tuinmeubelen maken we tuinstoelen, loungesets en tuinsets die het hele jaar door buiten kunnen staan. Om aan die voorwaarde te blijven voldoen gebruiken we bijzondere Rope materialen. Er zijn diverse variaties verkrijgbaar waar verschillen zitten in de techniek.

WAT MAAKT ONS ROPE WEERBESTENDIG?

Onze ronde draden zijn voorzien van een kunststof kern. Deze polypropyleen basis zorgt ervoor dat het touw minimaal uitrekt en neemt bovendien geen vocht op. Het omhulsel wordt gemaakt van een acryl stof, vergelijkbaar met de weerbestendige stof van onze tuinkussens. Dit omhulsel voelt zacht aan maar is zeer waterafstotend, Uv-bestendig en kleurvast.

De platte rope varianten hebben eenzelfde mix van weerbestendige materialen, maar het polypropyleen materiaal is hier verweven met de acryl stof. Door deze techniek heeft het platte touw dezelfde eigenschappen maar krijgt het een heel andere uitstraling. De ervaren 4SO vlechters zijn in staat om met dit materialen uitzonderlijke knopen en patronen te vlechten. Zo maken we tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor extra bijzonder, en ook nog van zeer hoogwaardige kwaliteit!

STERK MATERIAAL

Een touw lijkt wat minder sterk dan bijvoorbeeld een wicker draad. Toch zijn de grondstoffen voor deze materialen bijna gelijk. De rekbaarheid is minimaal, 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen met Rope zijn geschikt voor personen met een lichaamsgewicht tot 110 KG. Het is dus een uitzonderlijk sterk materiaal, wel is het belangrijk om voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen. Ons 4SO Rope is bestand tegen de weersinvloeden maar een scherp voorwerp kan je tuinmeubel flink beschadigen. Wij geven maar liefst 5 jaar garantie op fabricage en constructiefouten. Mocht er onverhoopt schade ontstaan dan is het in de meeste gevallen gewoon te repareren. Neem in dat geval altijd contact op met je verkooppunt.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Rope tuinmeubelen.

Multi surface cleaner

Multi surface cleaner

Reiniger voor diverse materialen, zoals o.a. rope, kussens en parasoldoek.

Cushions & parasol protector

Cushions & parasol protector

Behoudt langer de nieuwe look. Maakt de stof vuil en waterafstotend.