Stainless Steel

RVS (afkorting van Roest Vast Staal) is een degelijk doch flexibel materiaal, dat we verwerken in ranke frames met een poedercoating of ook als een 'blank' geborstelde uitstraling met strakke looks.

Stainless Steel (Roest Vast Staal)


In onze moderne tuinmeubel collecties maken we regelmatig gebruik van het strak geborstelde RVS (Roest Vast Staal) materiaal. Dit wordt gebruikt omdat het zeer sterk is en in tegenstelling tot aluminium ook meer flexibiliteit heeft. Daarom kan soms een dunner frame beter gemaakt worden van RVS voor het meest subtiele en stabiele design. Deze ranke frames zijn doorgaans voorzien van een poedercoating en vereisen daardoor niet het onderhoud van ‘blank’ geborsteld RVS.

Het sterke materiaal heeft een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. We spreken van roest vast staal omdat er onder bepaalde omstandigheden toch roestvorming kan ontstaan. Dat lijkt gek, maar buiten de weersomstandigheden om hebben chloor of zuur (zonnebrand, vogelpoep of zuur/zout/chloor water) ook invloed op dit materiaal. We noemen dit vliegroest, het is vaak eenvoudig te verwijderen en te voorkomen. Aan elk 4 Seasons Outdoor tuinmeubel bevestigen we een micro spons. Deze is te gebruiken bij een lichte kras of beschadiging in uw geborstelde RVS, en schuurt deze beschadiging subtiel weg. Ook na lang verzuim van onderhoud is deze te gebruiken om RVS weer een glanzende uitstraling te geven.

We geven maar liefst 5 jaar garantie op fabricage en constructie fouten. Daarbij is het wel van belang gebruik te maken van onze onderhoudsmiddelen voor RVS. Houd uw tuinmeubelen schoon met de ‘RVS cleaner’ en geef uw tuinmeubelen extra bescherming met de ‘RVS polisher’. Mocht er namelijk roestvorming optreden dan raden we aan dit tijdig schoon te maken.


– Informeer bij uw 4 Seasons Outdoor verkooppunt voor meer informatie over het onderhouden van uw RVS- tuinmeubelen. Hier kunt u ook terecht wanneer u een probleem of klacht heeft over uw tuinmeubel.