Graniet

EEN SOLIDE BASIS

Onze stijlvolle en kwalitatief hoogwaardige parasols verdienen een dito parasolvoet. Niet alleen voor de looks adviseren wij een graniet parasolvoet, maar ook heeft een parasol met een groot doek-oppervlak een zware basis nodig om te blijven staan. De keuze voor graniet is daarom snel gemaakt, het is een prachtig natuursteen én zwaar qua soortelijk gewicht.

De meesten van onze granieten parasolvoeten kunnen worden aangevuld met wielen. Op die manier is de voet en parasol makkelijker verplaatsbaar. Dit werkt het beste op tegels, op gras of steentjes is het rijden van een voet lastig. Bijna alle granieten voeten worden uitgevoerd met een RVS of gegalvaniseerde metalen buis, daardoor kan deze voet het gehele jaar zonder probleem buiten blijven staan.

DE VOORDELEN VAN GRANIET

Graniet is een stollingsgesteente en dat wil zeggen dat het is gevormd bij het ondergronds stollen van magma. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen die graniet bevatten bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen. Daar krijgt graniet zijn mooie uiterlijk van. Er zijn veel verschillende soorten, kleuren en afwerkingen voor graniet én er zijn een aantal belangrijke voordelen waardoor het uiterst geschikt is voor een parasolvoet:

  • Graniet heeft een hoge dichtheid; met relatief weinig graniet kun je toch een zware parasolvoet maken.

  • Graniet is bestand tegen vorst (in tegenstelling tot marmer, dat in de winter kapot kan vriezen).

  • Graniet is een uiterst duurzaam materiaal. Het kan in de loop der jaren iets lichter worden van kleur, maar de kwaliteit blijft hetzelfde.

WELKE VOET BIJ WELKE PARASOL

Een veel gestelde vraag is, welke voet moet ik bij welke parasols combineren. Het antwoord daarop is vrij simpel, hoe zwaarder hoe beter. Een windvlaag bij een uitgeklapte parasol genereert veel kracht, en hoe meer gewicht er aan de onderkant van uw parasol zit, hoe stabieler hij ook in iets winderige momenten zal staan. Onze parasols zijn getest tot windkracht 4 a 5, bij hogere snelheden adviseren wij om uw parasol in te klappen.

Wilt u een exact advies, dan tellen uw locatie, parasol en standplaats mee in het advies welke parasolvoet het beste geschikt is. Een adviseur in een van onze verkooppunten kan daarbij het beste assisteren. Vraag hier naar bij aankoop van een parasol en/of parasolvoet, want een solide basis is erg belangrijk.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Graniet tuinmeubelen.

Stone & polywood protector

Stone & polywood protector

Maakt graniet, marmer, natuursteen en polywood afstotend tegen vuil en vocht.

Stone & polywood cleaner

Stone & polywood cleaner

Verwijdert vuil en vocht en herstelt de nieuwe look.