HPL

HPL: HIGH PRESSURE LAMINATE

4 Seasons Outdoor tuintafels zijn in allerlei maten en materialen verkrijgbaar, onze tafelbladen van HPL zijn ongekend populair. HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’. Dit materiaal heeft veel unieke eigenschappen en is extreem weerbestendig. Een perfect materiaal om als tuintafel te gebruiken.

Een bekende leverancier van HPL platen is het merk Trespa. Deze platen worden al jaren gebruikt als hoogwaardige gevelbekleding van gebouwen. HPL platen worden op een bijzondere manier gemaakt. HPL vindt zijn weg tegenwoordig ook steeds meer in andere toepassingen, zoals in onze tuinmeubelen.

WAT IS HPL?

Door heel veel dunne laagjes kunststof te stapelen en onder extreem hoge druk (en onder hoge temperatuur) samen te persen, worden de vele dunne laagjes tot een supersterke massa gevormd. Deze plaat is ongekend hard en degelijk.

Ter afwerking wordt er een laag aangebracht die de uitstraling van je 4 Seasons Outdoor tuintafel bepaald zoals bijvoorbeeld een betonlook. Wij uiteindelijk onze tafelbladen een minimalistische uitstraling door de randen facet te slijpen. Hierdoor lijkt je tafelblad enkele millimeters dik, terwijl ieder tafelblad 8 millimeter dik is.

Het resultaat van dit proces is een ongekend hard tafelblad dat bestand is tegen de weersinvloeden. Onze HPL-tuintafels zijn extreem krasbestendig, kleurvast en heel onderhoudsarm.

ONDERHOUD EN GARANTIE

Je maakt het tafelblad snel schoon met een doekje en lauw water, en eens per jaar adviseren we om onze HPL-beschermer aan te brengen tegen Uv-straling.

Op onze tuinmeubelen geven wij een garantie van 5 jaar op constructie & fabricagefouten, dit geldt uiteraard ook voor onze HPL tafelbladen. Ondanks dat HPL enorm hard is en krassen moeilijk te maken zijn, vallen gebruikssporen niet onder de garantieregeling.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van HPL tuinmeubelen.

HPL protector

HPL protector

Maakt HPL water- en vochtafstotend. Helpt vlekken van eten en drinken te voorkomen.