Keramiek

NA DIAMANT HET HARDSTE MATERIAAL TER WERELD

Een aantal populaire tafels van dit moment is uitgevoerd met een keramisch blad. In eerste instantie wordt bij keramiek vaker aan (vloer)tegels, keukenbladen en zelfs potten of vazen gedacht, maar keramiek tafelbladen zijn bezig aan een flinke opmars. Vooral voor buitenmeubelen is het een ideaal materiaal vanwege zijn eigenschappen en met de ruime keuze aan kleurgradaties en structuren zijn de mogelijkheden eindeloos.

Keramiek is een mengsel van natuurlijke materialen dat je kunt vergelijken met een soort klei. Onder zeer hoge temperatuur wordt dit gebakken waardoor er een licht, maar zeer sterk materiaal onstaat dat extreem krasbestendig is en daarbij ook goed tegen extreme temperaturen kan. Een hete pan op een keramisch blad neerzetten is geen probleem!

DE VOORDELEN VAN KERAMIEK

Zoals gezegd heeft keramiek een aantal unieke eigenschappen die vooral voor buiten erg veel voordelen opleveren.

  • Keramiek is extreem hard, het is bestand tegen schokken, slagen en krassen. Een vallend mes, of een zware pan die neer wordt gezet, geen probleem met keramiek.
  • Hitte en kou zijn beiden geen probleem voor keramiek. Onderzetters zijn overbodig en een tafel pal in de zon of juist in de winter met vorst doet het materiaal niks.

  • Kermamiek is kleurvast, dus staat de tafel in het zonlicht? Ondanks de UV-straling kan deze tafel jarenlang buiten blijven staan zonder dat er kleurverandering optreedt.

  • Keramiek is erg hygienisch door zijn hoge dichtheid. Vlekken door eten, bv voor jam-, wijn- en vetvlekken zijn meteen makkelijk schoon te maken met een simpel sopje. Ook huishoudelijke schoonmaakmiddelen laten geen sporen achter.

  • Keramiek is geur- en smaakloos, wat betekent dat geuren niet in het blad trekken. Daarnaast is het ongevoelig voor schimmel, dus een vochtige omgeving is geen probleem.

ONDERHOUD EN GARANTIE

Keramiek is makkelijk te onderhouden en te reinigen. Een sopje van water en zeep is genoeg om het tafelblad te reinigen. Over het algemeen ligt een kermamiek tafelblad op een aluminium frame, waardoor de tafel in zijn geheel dus erg makkelijk in onderhoud is. Gezien ook aluminium makkelijk shoon te maken is en hete hele jaar zonder probleem buiten kan staan.

Op onze keramiek tafelbladen zit onze standaard garantie van 5 jaar. Tafels met een keramiek tafelblad zijn te bezichten bij onze verkooplocaties, vraag hiernaar bij een bezoek.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Keramiek tuinmeubelen.

Multi surface cleaner

Multi surface cleaner

Reinigt meerdere soorten oppervlakten, zoals o.a. rope, kussenstof en parasoldoek