Parasoldoek

HEERLIJK VEILIG IN DE SCHADUW

Er zijn veel verschillen in parasoldoek en voor een groot gedeelte is de kwaliteit van de parasol afhankelijk hiervan. Wij maken gebruik van 2 soorten parasoldoek: een 220 gr. Polyester en een 195 gr. Solefin doek.

Het polyster doek wordt over het algemeen gebruikt voor de wat gunstiger geprijsde modellen, waarbij we het kwalitatievere Solefin doek gebruiken voor onze topmodellen.

Belangrijke verschillen tussen deze materialen zijn de UPF-waarde, de kleurvastheid en weerbestendigheid. Over het algemeen kun je zeggen dat parasols met een Solefin doek een hogere UPF waarde hebben, vrijwel niet verkleuren en beter goed bestand zijn tegen weersinvloeden.

UPF WAARDE

UPF staat voor de Utra violet Protection Factor van stoffen. Dit is de tegenhanger van SPF (Sun Protection Factor) wat wordt gebruikt bij bijvoorbeeld zonnebrandcrème. De ultra violet protection factor geeft de mate aan waarin een stof UV-straling blokkeert. Dit wordt gebruikt bij bijvoorbeeld kleding maar in dit geval parasoldoeken. De hoogste factor is UPF50+ .

De UPF classificaties die gebruikt worden zijn:

UPF 40 t/m 50+
Uitstekende bescherming (99+ tot 97,5% UV-werend)

UPF 25 t/m 35
Goede bescherming (97,5% tot 95,9% UV-werend)

UPF 15 t/m 20
Redelijke bescherming (94% tot 93,75% UV-werend):

Onze parasoldoeken van polyester hebben een UPF van 30+, terwijl onze Solefin parasoldoeken de hoogst mogelijke waarde hebben van 50+.

ONDERHOUD & BESCHERMING

Bij parasoldoek is het belangrijk dat deze wordt beschermd als de parasol niet in gebruik is. Door het klapperen in de wind, vuil en vlekken van bijvoorbeeld vogelpoep en de weersinvloeden kan de kwaliteit van het parasoldoek aangetast worden. Daarom adviseren wij ook dat een parasol met een beschermhoes van goede kwaliteit wordt beschermt als de parasol niet in gebruik is.

Parasoldoek is te reinigen met onze onderhoudsmiddelen en te beschermen tegen vuil en vlekken met onze parasoldoek beschermer. Wordt er op de juiste manier met een parasol en dus ook het doek omgegaan dan kan er lange tijd van een parasol genoten worden.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Parasoldoek tuinmeubelen.

Fabric stain remover

Fabric stain remover

Verwijdert vlekken van teakolie uit stoffen.