Polyester

HOE GEBRUIKEN WE POLYESTER?

Polypropyleen en polyester lijken in basis veel op elkaar. Echter heeft polyester ten opzicht van polypropyleen een hoge breekkracht. Met andere woorden, het is een stuk steviger en wordt niet door vocht aangetast. Polyester rekt veel minder dan polypropyleen, daarom wordt het voornamelijk gebruik voor bijvoorbeeld de randen van onze buiten vloerkleden, de outdoor rugs.

Net als polypropyleen is polyester een kunststof vezel. Met dezelfde outdoor eigenschappen. Het is vorm- en kleurvast, en is uitermate goed weersbestendig en droogt snel. Ook polyester wordt in de vezel gekleurd zodat het een natuurlijke uitstraling heeft en we in combinatie met polypopyleen onze prachtige outdoor rugs kunnen maken.

BUITENGEBRUIK & ONDERHOUD

Polyester heeft net als polypropyleen weinig onderhoud nodig. Beiden zijn synthetisch materialen die hetzelfde gereinigd en onderhouden kunnen worden. Het is daarom ook zeer geschikt voor gebruik op je terras. Voor de polyester rand van onze buitenkleden hoef je wat minder op te letten dan de polypropyleen vezel, het is immers dikker en sterken en kun je derhalve prima met een hogedrukreiniger schoonspuiten. Met onze cushion & parasol protector geef je het een vuilafstotende coating waardoor vlekken vlekken niet in het materiaal doordringen.


onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Polyester tuinmeubelen.

Fabric stain remover

Fabric stain remover

Verwijdert vlekken van teakolie uit stoffen.