Polypropyleen

WAT IS POLYPROPYLEEN?

Polypropyleen is er in verschillende vormen, het polypropyleen wat wij gebruiken is een dunne kunststofvezel die in strengen wordt gewevenen waarmee prachtige structuren kunnen worden gemaakt. Door de samenstelling van polypropyleen is het een erg stevig materiaal wat daarnaast vorm- en kleurvast is. Het is goed bestand tegen weersomstandigheden door waterdoorlatende eigenschappen en daarmee droogt het snel.

Polypropyleen wordt in de vezel al gekleurd. Er zijn dus verschillende kleuren en kleursamenstellingen te maken, hiermee ziet het er erg natuurlijk uit. Onze vloerkleden die geschikt zijn voor buitengebruik worden daarom gemaakt van dit materiaal.

BUITENGEBRUIK & ONDERHOUD

Polypropyleen heeft weinig onderhoud nodig. Het is makkelijk te reinigen, omdat het een synthetisch materiaal is. Het is daarom ook zeer geschikt voor gebruik op je terras. Met onze cushion & parasol protector geef je het een vuilafstotende coating waardoor vlekken vlekken niet in het materiaal doordringen.

Een prettige eigenschap is dat polypropyleen bacteriewerend is. Bij het reinigen van onze outdoor rugs is het belangrijk om niet hardhandig te werk te gaan. De uiterst dunne kunststofvezels die samen een mat vormen, kunnen door gebruik van harde borstels breken. We adviseren daarom een zachtere bezem te gebruiken of een hogedrukspuit. Hiermee heeft de vezel de kans om te bewegen en zal daardoor niet snel breken.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Polypropyleen tuinmeubelen.

Fabric stain remover

Fabric stain remover

Verwijdert vlekken van teakolie uit stoffen.