RVS

RVS: ROEST VAST STAAL

Door de geweldige eigenschappen van RVS (Roest Vast Staal) maken we in de tuinmeubel collectie van 4 Seasons Outdoor dankbaar gebruik van dit materiaal. Veel tuinstoelen zijn voorzien van een rvs-onderstel, tuintafels zijn verkrijgbaar met een rvs-frame en het rvs wordt op diverse manieren verwerkt.

We spreken van roest Vast staal, omdat het materiaal niet Vrij van roest is. Door allerlei externe invloeden kan het zijn dat er roestaanslag op het (blanke) staal komt. Rvs wordt in allerlei vormen verwekt en krijgt een typenummer voor de verhoudingen van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Ook andere elementen zoals titanium, stikstof en mangaan worden vaak toegevoegd.

ONDERHOUD VAN RVS

Bij 4 Seasons Outdoor maken we alleen gebruik van 304 RVS, waarbij de oxidehuid van het materiaal de onderliggende materialen afsluit. Bij de meeste 4SO tuinmeubelen coaten we het rvs in een matte kleur voor een tijdloze uitstraling en optimale weerbestendigheid zodat er nauwelijks tot geen onderhoud nodig is.

Bij 'blanke' rvs-tuinmeubelen (zonder coating) is het materiaal geborsteld en is het frame of onderstel glimmend. Hier kan na verloop van tijd vliegroest ontstaan door chlorides en zuren uit regen of bijvoorbeeld een nabijgelegen zwembad. Dit is eenvoudig weg te poetsen als dit tijdig gebeurd, we adviseren om afhankelijk van je situatie met enige regelmaat het rvs schoon te houden of te voorzien van een beschermer. 4SO RVS-beschermer zorgt ervoor dat het proces van roestvorming wordt uitgesteld maar het wordt niet definitief voorkomen.

GARANTIE

We geven op alle rvs-tuinmeubelen 5 jaar garantie op constructie en fabricagefouten. Voorwaarde om aanspraak te maken op deze garantie is om periodiek onderhoud te plegen met gebruik van 4SO onderhoudsmiddelen, roestvorming valt dus niet onder deze garantie.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van RVS tuinmeubelen.

RVS rust preventer

RVS rust preventer

Helpt RVS (langer) roestvrij te houden.

RVS rust remover

RVS rust remover

Reinigt en herstelt RVS in zijn oorspronkelijke look.