Staal

ROBUUST STAAL

Het materiaal van onze voorkeur voor veel tuinmeubelen is aluminium. In sommige gevallen hebben we meer stijfheid nodig die een zwaardere belasting aan kan. In dat geval komen we uit bij staal. Ook staal poedercoaten we, net als bij aluminium en rvs frames maar wel met een andere methode. Vaak is het van de buitenkant nauwelijks te zien welk metaal we hebben gebruikt.

We gebruiken staal bijvoorbeeld om een extra dun profiel te realiseren, of een minimalistische rugleuning te ontwerpen. Door de stevigheid die het staal heeft in verhouding met aluminium, heeft zo'n dun frame toch de gewenste stabiliteit. Zo weten we zeker dat je lange tijd kunt genieten van je loungeset of tuintafel.

ONDERHOUD

Staal is zwaar van gewicht en zeer stevig, zoals gezegd is dit t.a.v. aluminium erg praktisch. Door onze speciale behandeling en coating kan dit materiaal niet roesten. Wees wel zeer alert wanneer het staal is beschadigd.

Om beschadiging te voorkomen zijn alle stalen onderdelen van onze tuinmeubelen gepoedercoat. Dit geeft de beschermende laag die nodig is om roestvorming op staal te voorkomen. Wij adviseren om elementen van staal dan ook regelmatig te controleren op krassen. Mocht er in het gebruik toch een kras in de poedercoating komen, neem dan contact op met je verkooppunt. In de meeste gevallen is een kras of beschadiging goed te repareren.

GARANTIE

Op onze tuinmeubelen geven we 5 jaar garantie op constructie en fabricagefouten. Zo ook op onze elementen die zijn gemaakt van staal. Voorwaarde om aanspraak te maken op deze garantie is om periodiek onderhoud te plegen met gebruik van 4SO onderhoudsmiddelen. Schade of defecten door het gebruik vallen niet onder de garantie, wees er dus snel bij wanneer je stalen tuinmeubel toch beschadigd raakt.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Staal tuinmeubelen.

Multi surface cleaner

Multi surface cleaner

Reiniger voor diverse materialen, zoals o.a. rope, kussens en parasoldoek.