Staal

ROBUUST STAAL

Het materiaal van onze voorkeur voor veel tuinmeubelen is aluminium. In sommige gevallen hebben we meer stijfheid nodig die een zwaardere belasting aan kan. In dat geval komen we uit bij staal. Ook staal poedercoaten we, net als bij aluminium en rvs. Vaak is het van de buitenkant nauwelijks te zien welk metaal is gebruikt.

Goede voorbeelden van staalgebruik in onze tuinmeubelen zijn de rugelementen die gemaakt zijn van plaatstaal. Door de stevigheid die het plaatstaal geeft is de waarborgen we dat de rugleuningen prima kunnen worden belast. Zo weten we zeker dat u lange tijd kunt genieten van het zitten in uw loungeset.

ONDERHOUD

Staal heeft als eigenschap dat het zwaar en stevig is, maar als klein nadeel heeft het dat het kan gaan roesten als het onbeschermd in contact komt met de buitenlucht. Oxidatie vindt plaats en daarmee zie je op den duur roestvorming verschijnen.

Om dit tegen te gaan zijn alle elementen van staal in onze tuinmeubelen gepoedercoat. Dit geeft de beschermende laag die nodig is om roestvorming te voorkomen. Wij adviseren bij elementen van staal dan ook om deze regelmatig te controleren op krassen. Mocht er door gebruik toch een kras in de poedercoating komen, neem dan contact op met uw verkooppunt. In de meeste gevallen is een kras goed te repareren.

GARANTIE

Op onze tuinmeubelen geven we 5 jaar garantie op constructie en fabricagefouten. Zo ook voor onze elementen gemaakt van staal. Voorwaarde om aanspraak te maken op deze garantie is om periodiek onderhoud te plegen met gebruik van 4SO onderhoudsmiddelen.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Staal tuinmeubelen.

Multi surface cleaner

Multi surface cleaner

Reinigt meerdere soorten oppervlakten, zoals o.a. rope, kussenstof en parasoldoek