Textileen

WAT IS TEXTILEEN?

Textileen is gemaakt van polyestervezels die geweven zijn en die samen een sterk doek vormen. Door de samenstelling van textileen is het een erg stevig materiaal wat daarnaast duurzaam, vormvast, kleurvast is. Doordat textileen een weefsel is, is het waterdoorlatend en droogt het snel. Daarmee heeft het een lange levensduur en is het dus prima geschikt voor buitengebruik.

Textileen wordt vaak over een frame gespannen waardoor je een zitting of rugleuning maakt. Het materiaal is stevig, sterk en vormvast... maar toch flexibel. Daardoor is het zitcomfort meer dan prima. Ook gebruiken we textileen als ondersteunende laag voor een zitkussen, waardoor je een extra dempende laag hebt.

BUITENGEBRUIK & ONDERHOUD

Textileen heeft weinig onderhoud nodig. Dat is erg prettig voor het gebruik buitenshuis. Het is eenvoudig schoon te maken, omdat het feitelijk een polyester is.

Met onze wicker & textyleen cleaner neem je textileen af en reinig je je tuinmeubel in een handomdraai. De wicker & textileen protector geeft textileen een vuilafstotende coating waardoor vlekken vlekken niet in het materiaal doordringen.

Textileen is ook nog eens UV-bestendig, waardoor de kleur niet vervaagt. Al deze eigenschappen maken textileen een prettig materiaal voor buitengebruik.

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Textileen tuinmeubelen.

Wicker & textilene cleaner

Wicker & textilene cleaner

Niet-schuimende reiniger voor geweven zittingen en rugleuningen.

Wicker & textilene protector

Wicker & textilene protector

Helpt vlekken te voorkomen. Het UV-filter behoudt de nieuwe look langer en verlengt de levensduur.