DININGSETS

Combinatie van tafel en stoelen

Hoe je wilt zitten aan je eetset is voor ieder verschillend. Daarom zien wij onze diningsets als een vrije keuze in tuinstoelen in combinatie met een eettafel. Een ronde tafel of vierkante tafel, een klassiek of modern uiterlijk, en wil je met z'n twee├źn, met 4 personen of een hele groep aan je diningtafel kunnen zetten? De mogelijkheden zijn eindeloos.

In onze overzichten hebben wij al een aantal sets voor je samengesteld, waarvan wij overtuigd zijn dat ze perfect bij elkaar passen. Het staat je natuurlijk vrij om je eigen combinatie te maken, wees creatief en verras jezelf!

Bekijk hier onze diningsets

Persoonlijke smaak

Veruit de meeste tuinsets bestaan uit losse onderdelen. Een tafel met een set stoelen. Daarom is het erg makkelijk om een extra stoel bij te bestellen. Ook is het mix & match principe erg in trek. Combineer verschillende stijlen en materialen met elkaar en je stelt zo een unieke tuinset zelf samen.

Zo kun je afhankelijk van de tafel een stoel kiezen die de diningset juist een moderne of klassieke look geeft. Of je begint bij de keuze van een dining stoel en kiest daar een tafel bij uit. Zelfs een combinatie met een sportbench is mogelijk, zo zie je... alles is mogelijk en de keuze is enorm.

MATERIAAL

Welk materiaal je kiest is erg bepalend voor het aanblik van je tuinset. Het tafelblad is een belangrijke blikvanger van je diningset. Weet je al of je kiest voor een tafelblad van HPL, keramiek of van teakhout? En wat past daar goed bij? Stoelen gemaakt van vlechtwerk (wicker) zijn al jaren een veel gekozen variant, te meer omdat het perfect combineert met andere materialen en erg klimaatbestendig en onderhoudsarm is.

Tegenwoordig is er echter veel meer om uit te kiezen. Wat dacht je van stoelen met een patroon van rope of cord, enorm weerbestendig synthetisch materiaal waar we de meest prachtige designs mee kunnen maken. Ook dining stoelen van aluminium of RVS vindt je terug in onze collectie en natuurlijk mogen ook teak elementen niet ontbreken. Zo zie je, er is genoeg keuze om de perfecte match te maken met een van onze dining tafels.

Lees hier meer over materialen

ONDERHOUD

Een nieuwe diningset wil je graag zo lang mogelijk mooi houden. Daarom adviseren we om jaarlijks je eetset goed te onderhouden. De ene set vraagt wat meer onderhoud dan de andere set. Vind je het niet erg om minimaal 2 keer per jaar wat energie te besteden aan onderhoud, dan is teak een prachtige keuze. Wil je echter zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onderhoud, dan kun je wellicht beter kijken naar onderhoudsarme materialen als rope, aluminium en HPL.

Welk materiaal je ook kies, lees je altijd even in over het onderhoud van je nieuwe diningset.

Lees hier meer over onderhoud

Bekijk hier een selectie van onze diningsets: