ROPE: WAT IS HET EIGENLIJK?

ROPE: WAT IS HET EIGENLIJK?

geplaatst op 18 mei 2021

Handmade 4SO RopeHandmade with passion, crafted by professionals


Wat is 'Rope'?


Het Rope van 4 Seasons Outdoor is in veel opzichten bijzonder. Het ziet er misschien fragiel uit, toch is het ontzettend sterk en duurzaam. Dat komt door de manier waarop ons Rope wordt gemaakt. Iedere variant in ons assortiment heeft een kern van polyester. Meestal is dit een bundel van dunne kunststof draden binnenin het touw, soms zijn deze draden door het touw heen geweven. Die basis zorgt ervoor dat het Rope sterk is en nagenoeg niet kan uitrekken. Kijk maar eens hoe strak het materiaal wordt geknoopt in onze tuinmeubelen!

De zachte uitstraling maakt ons Rope aantrekkelijk. Het voelt namelijk erg comfortabel aan. Dankzij het omhulsel van Olefin (waar ook onze weerbestendige kussens van worden gemaakt) blijft dit materiaal mooi van kleur en kun je vele jaren van onze Rope tuinmeubelen genieten.

Hoe maken we tuinmeubelen van Rope?

Het 4 Seasons Outdoor team bestaat uit professionals. We staan al tientallen jaren bekend om onze handvaardigheid, de kunst van het vlechten. In het begin werd er Rotan gevlochten, later werd dit kunststof vlechtwerk. Tegenwoordig maken we voornamelijk tuinmeubelen met Rope. De ervaring die in ons team aanwezig is maakt het verschil. We zijn in staat de meest complexe patronen en knopen te vlechten, ieder tuinmeubel wordt met de hand gemaakt. Wist je bijvoorbeeld dat het wel 2 dagen duurt voor een tuinstoel met Rope is gevlochten? Er komt geen machine aan te pas. Zo is ieder tuinmeubel van 4 Seasons Outdoor uniek.

We vlechten dit Rope altijd in een frame. Daar wikkelen we het touw omheen, zetten we de knopen in en weven we zorgvuldig het patroon. Onze frames worden altijd gemaakt van Aluminium of RVS. Deze buizen worden gebogen, gesneden en gelast door machines of robots. Vervolgens maakt het frame een reis door de poedercoating straat: wel 1.5 km lang voorzien we deze van een laag die beschermt tegen de weersinvloeden.

Wat zijn de voordelen van Rope?

Wij vinden onze Rope tuinmeubelen prachtig. De uitstraling die het materiaal heeft is minimalistisch en toch warm. Door de verschillende vormen (rond / plat / dik / dun) en diverse kleuren zijn er allerlei designs om uit te kiezen. Er is dus altijd een tuinset of loungeset die past bij jouw tuin.

Tuinmeubelen van Rope zijn weerbestendig, je hoeft ze dus niet ergens op te bergen in de winter. We geven maar liefst 5 jaar garantie op productiefouten en gebreken door toedoen van het weer. Net als bij onze tuinkussens adviseren we wel om voorzichtig te zijn met scherpe voorwerpen! Mocht er toch onverhoopt een draad worden doorgesneden dan is in veel gevallen het Rope door ons (o.v.b. tegen een vergoeding) te herstellen. Om nog langer van je 4SO tuinmeubelen te kunnen genieten is het natuurlijk verstandig om je Rope tuinmeubels van een beschermhoes te voorzien. Zo kun je na een flinke regenbui snel weer van je tuinset gebruik maken, is er minder kans op vlekken van (rotte) bladeren en kunnen je tuinmeubelen er zelfs na 10 jaar nog schitterend uitzien.

Na een hele winter kun je snel weer van je Rope tuinmeubelen genieten. Schoonmaken is namelijk heel simpel en erg snel gedaan. Door de weerbestendige eigenschappen van 4SO Rope kunnen vocht en vlekken moeilijk in het materiaal trekken. Van groene aanslag is dus nauwelijks sprake. Gebruik eventueel de '4SO Multi surface cleaner' om vlekken te verwijderen en spoel je tuinmeubel af met lauw water of de tuinslang.


Sempre dining chairs - Handmade RopeExplore our exclusive Rope garden furniture in a storeWe hopen dat je net zo enthousiast bent geworden over onze handgemaakte tuinmeubels als wij! Blader door onze ruime collectie en vind je favoriete eetstoel, ideale loungeset of tuinset met 4 Seasons Outdoor Rope.