All weather kussens loungeset

ALL WEATHER KUSSENS LOUNGESET

ONZE KUSSENS VAN OLEFIN

De kussens in all onze loungesets zijn uiteraard weerbestendig. Dit komt door de kussenhoezen & de kussenvullingen die we gebruiken.

Onze kussenhoezen zijn gemaakt van het all weather materiaal: Olefin. Een synthetische textielsoort gemaakt uit polyethyleen en polypropyleen en zeer goed geschikt voor buitengebruik.

Belangrijk is om weersinvloeden te onderscheiden van externe factoren. Onze kussens zijn zoals gezegd bestand tegen weersinvloeden. Warmte, kou, zonlicht en regen zijn hier voorbeelden van. Etensresten, vogelpoep, rottend blad of een ongelukje met wijn vallen niet onder weersinvloeden.

De voordelen van Olefin

  • Olefin is uitermate geschikt voor outdoor gebruik door de stevigheid van het materiaal.
  • Ook heeft het een hoge UV bestendigheid. Hiermee is de kleurvastheid zeer hoog.
  • Olefin is redelijk waterafstotend, de eerste druppels zullen van de stof afrollen. Helemaal waterafstotend is het niet, omdat het zitcomfort hierdoor zeer matig zou zijn.
  • De stof voelt prettig en zacht aan en komt in allerlei structuren (van grof tot fijn) en een scala aan kleuren.
  • Olefin is makkelijk schoon te maken met een lauwwarme doek of in de wasmachine op max. 30º. Gebruik weinig wasmiddel en géén agressieve reinigingsmiddelen. Een droger en strijken adviseren we niet.

Bekijk onze loungesets met all weather kussens

KUSSENVULLING

Binnen in de Olefin hoes, zit de weersbestendige en schimmelwerende kussenvulling. Eveneens bestaande uit sythetische materialen zoals Outdoor foam, Dacron en Spunbond. Door deze all weather materialen mag de kussenvulling nat worden, het is dus niet nodig om je kussens bij elk buitje te beschermen.

Comfort

De kussenvulling bepaalt samen met de hoes het comfort. We maken een afweging hoe stevig of 'fluffy' een kussen moet zijn, afhankelijk van het meubel. Het materiaal is daarnaast lang vormvast waardoor je lang van je kussens met hoog zitcomfort kunt genieten.

DROOGTIJD

De kussenvulling mag nat worden door regen, maar het kan even duren voordat deze weer helemaal opdroogt. Dit is afhankelijk van het weer en hoe nat het kussen is geworden. Hoe natter het kussen en kouder het weer, hoe langer de droogtijd.

Kussens kunnen gewoon buiten drogen. Door wind & zon droogt je kussen, een tip is nog om het kussen even rechtop te zetten met de rits naar beneden. Hierdoor kan het water op de snelste manier uit het kussen.

KUSSENS IN ONZE LOUNGESETS

De kussens die in je loungeset liggen kunnen allerlei kleuren hebben. Antraciet, latte en veel soorten tinten grijs worden gebruikt om je loungeset de uitstraling te geven die bij ons merk past. Natuurlijk wil je daarom ook je kussens zo lang mogelijk als nieuw houden.

Om je kussens lang(er) goed te houden kun je ze het beste droog opbergen als je er lange tijd geen gebruik van maakt of het tuinmeubel afdekken met een ademende hoes.

VERKOOPPUNTEN

Mocht een kussen toch onverhoopt niet meer voldoen of door een ongelukje je hoes is gescheurd, ter vervanging is een kussen(hoes) vaak na te bestellen. Afhankelijk van voorraad moet je rekening houden met een levertijd gezien we enorm veel soorten kussens hebben die mogelijk uit onze productielocaties moeten worden geleverd.

Heb je nog een vraag over onze all weather kussens, dan kun je bij onze verkooppunten meer informatie inwinnen. Benieuwd waar? Zoek dan een verkooppunt bij je in de buurt »