Hoeveel personen aan je tuinset?

Welke tafel past bij je wensen?

Als je je nieuwe tuinset gaat uitkiezen is van belang om eerst te bepalen hoeveel personen je wilt kunnen laten zitten aan je tuintafel. Kies je voor een gezinstafel, een kleiner en compact setje of pak je uit met een grote tafel voor grote groepen?

De meest gangbare tafel is rechthoekig en 240cm breed, die plaats biedt aan 6 personen. Echter zijn er tegenwoordig allerlei soorten en maten tafel. Ronde tafels, ovale tafels en zelfs druppelvormige tafels.

Kies bijpassende stoelen

Na het bepalen van je ideale tafel is het zaak om de juiste stoelen erbij te kiezen. Maak voor jezelf eerst uit wat je belangrijk vindt: materiaal, kleur, comfort en of een stoel stapelbaar moet zijn. Met de filters op onze website vind je moeiteloos jouw ideale tuinstoel voor je tuinset.

Er zijn veel soorten tuinstoelen om uit te kiezen en bij onze verkooppunten zie je voorbeelden van tuinsets staan die door ons zijn voorgeselecteerd. Maar, uiteraard ben je vrij om zelf je combinaties te maken.

Kies het aantal personen

Meer weten over de verschillen tussen tuinsets voor 2, 4 of 6 personen? Kies dan hier jouw favoriete tuinset:

Tuinset 2 personen Tuinset 4 personen Tuinset 6 personen

Tuinsets voor grote groepen

Alhoewel de meeste tuinsets zijn gemaakt voor 2,4 of 6 personen, zijn er natuurlijk ook de grote sets. Als jij houdt van gezellig buiten tafelen met je vrienden of familie en je hebt meer zitplekken nodig, ook dan hebben we daar mogelijkheden voor.

Tuinset voor 8 personen

Als je een tuinset voor 8 personen zoekt, dan heb je minimaal een tafel nodig van 300cm lang. Je kunt dan 8 tuinstoelen kwijt en wil je het helemaal te gek maken, dan kun je zelfs nog 2 extra stoelen aan de kopse kant zetten.

Uitschuifbare tafel

8 Personen nog niet genoeg? Dan is er nóg een optie: de uitschuifbare tafel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Optimum tafel. Minimaal voor 6 personen, maar in uitschuifbare positie uit te breiden naar een tuinset voor 10 personen of als je de kopse kanten gebruikt 12 personen. Nodig de hele buurt uit voor die zomerse BBQ, want bij jou is er altijd plek!

Een paar voorbeelden tuinsets

Wat moet je je voorstellen bij een tuinset voor 2 personen, of juist een grote opstelling met een diningtafel en 10 tuinstoelen? We hebben een aantal voorbeelden hier voor je op een rij gezet. Maar klik vooral ook door naar de speciefieke informatie pagina's voor tuinsets 2, 4 of 6 personen.

VERKOOPPUNTEN

Blader op deze website op je gemak door onze collectie tuinmeubelen. Onze tuinsets voor 2 tot 12 personen zijn in uiteenlopende tuinmeubelwinkels en tuincentra in Nederland en België verkrijgbaar. Benieuwd waar? Zoek dan een verkooppunt bij u in de buurt »