Eettafels voor buiten: Gezellig in de tuin dineren.

Ben je op zoek naar een eettafel voor in de tuin? Dan heb je heel wat te kiezen. Welke buiten tafel de beste keuze is voor jou, leggen we je hier graag uit. Via een paar stappen kom je namelijk al een heel eind met je keuze voor jouw eettafel met stoelen voor buiten.

Een eettafel is eigenlijk in bijna alle gevallen onderdeel van een buiten eettafel set. Toch is de eettafel wél een van de eerste dingen waar je naar gaat kijken bij het aanschaffen van een buiten tuinset. Heb je je favoriete eettafel gevonden dan zoek je daar bijpassende tuinstoelen bij.

Bekijk alle eettafels buiten

Een eettafel voor buiten nodig? Alles wat je moet weten.

Waar ga je op letten bij het uitkiezen van een tuin eettafel? Natuurlijk is de maat van je buiten eettafel set belangrijk of heb je een hele mooi tuinstoel gezien waar je nog een diningtafel bij zoekt. Er zijn tal van factoren die kunnen meewegen bij je keuze voor je nieuwe diningset voor op je terras, balkon of onder de overkapping.

Hieronder lees je belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten en een keuze in moet maken.

Aantal zitplaatsen

Als eerste kijk je naar je ruimte, heb je plek voor een grote of kleine tafel? Op een balkon zal je eerder kiezen voor een kleine buiten eettafel. Meteen komt dan de vraag, met hoeveel personen wil je kunnen ziiten aan je buiten eettafel set? De standaard maat is een dinertafel van 240cm lang waar 6 personen aan kunnen zitten. Er zijn ook compacte tuintafels voor 4 personen of juist grotere tafels waar 8 of zelfs 10 tuinstoelen aan passen.

Vorm

Het aantal personen gekozen? Dan kun je nog kiezen voor de vorm van de tafel. Een rechthoekige eettafel buiten is de standaard tafelvorm. Ook kun je kiezen voor een eettafel set rond, eettafel set ovaal of zelfs een druppelvormige eettafel. Een veelgehoord voordeel is dat bij een ronde of ovale tafel iedereen elkaar aan kan kijken. Houdt wel rekening met genoeg ruimte rondom de buiten eettafel met stoelen.

Hoogte

Naast de normale hoogte voor een eettafel met stoelen, kun je in onze collectie ook kiezen voor een barset of low dining set. De hoge bartafel met barstoelen is geschikt als je wat actiever wilt borrelen of dineren. De low dining tafel is juist wat lager dan normaal. Hierbij zijn de bijpassende low diningstoelen rianter en lager en lijken zo een beetje op een loungestoel. Dit is ultiem relaxed dineren.

Materiaal

Een buiten eettafel staat 4 seizoenen buiten. Je keuze voor van welk materiaal het tafelblad is gemaakt is daarom belangrijk qua looks, onderhoud en weersbestendigheid. Een teak tuintafel heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, je moet wel rekening houden met een jaarlijkse onderhoudsbeurt om het teak hout mooi te houden. HPL of keramiek is daarentegen minder onderhoudsgevoelig en is er in allerlei kleuren en dessins.

Kies de beste stoelen of banken voor rond jouw eettafel buiten.

Naast dat er al heel veel keuze is in buitentafels, maken we je het niet makkelijker een mooi bijpassende tuinstoel te kiezen. Er zijn tientallen buitenstoelen te kiezen voor je eettafel set.

Daarnaast is er nog een variant. De eettafel met bank voor buiten. Vervang de stoelen aan 1 kant (of beide kanten) van de eettafel voor een bank. Dit geeft weer een hele andere dimensie aan je diningset.

Omdat er zoveel stijlen en smaken zijn kun je eindeloos combineren. Op onze website en bij onze verkooppunten hebben we de beste combinaties van eettafels en tuinstoelen voorgeselecteerd.

Verkooppunten. Bekijk onze collectie eettafel sets voor buiten.

Natuurlijk is het goed om te oriënteren op onze website. Wat vind je mooi én praktisch. Het beste daarnaast is om even langs te gaan bij een van onze verkooppunten om je nieuwe eettafel met stoelen voor buiten uit te proberen.

Heb je nog een vraag over onze eettafel tuinsets, dan kun je bij onze verkooppunten meer informatie inwinnen. Benieuwd waar? Zoek dan een verkooppunt bij je in de buurt »