Weerbestendige tuinmeubelen

WEERBESTENDIGE TUINMEUBELEN

DE NAAM ZEGT HET AL... 4 SEIZOENEN BUITEN!

Een veel gestelde logische vraag is:
Waar laat ik de tuinmeubelen als het slecht weer is?


Ons antwoord:
Laat je meubelen met een gerust hart 12 maanden per jaar buiten staan.

Daar zijn onze tuinmeubelen voor gemaakt en uiteraard ook uitvoerig voor getest. Niet voor niets geven wij maar liefst 5 jaar garantie. Uw tuin of terras ziet er natuurlijk ook veel beter uit wanneer uw tuinmeubelen buiten blijven staan, in plaats van een leeg terras gedurende de winterperiode.

Voor kussens adviseren we om deze droog op te bergen.
Waarom? Omdat vuil en vlekken door bijvoorbeeld rottend blad, vogelpoep of opspattend modder daarmee voorkomen kunnen worden. De kussens kunnen prima tegen vorst, dus u kunt uw kussens bijvoorbeeld ook droog opbergen in een opbergbox buiten.

Is een beschermhoes gebruiken verstandig?
Tuinmeubelen afschermen met een beschermhoes raden we niet direct af, maar als u een beschermhoes gebruikt zorg er dan altijd voor dat u een kwalitatieve en ademende beschermhoes gebruikt zodat schimmelvorming geen kans krijgt.

Bekijk onze weerbestendige tuinmeubelen

ALUMINIUM & RVS

Onze aluminium & rvs frames zijn voorzien van een sterke poedercoating wat ze weerbestendig maakt en vuil geen kans heeft om het materiaal aan te tasten.

De roestvastheid van roest vast staal ontstaat door de aanwezigheid van een oxidefilm. Mede dankzij deze oxidefilm is het RVS assortiment van 4 Seasons Outdoor uitstekend geschikt voor ons grillige klimaat.

Bekijk onze weerbestendige materialen

OLEFIN KUSSENS

Regen maakt geen kans bij onze weerbestendige kussens. Onze kussenvullingen van een sneldrogende foam zorgen ervoor dat schimmel geen kans maakt en drogen ontzettend snel. De hoes van waterafstotend en hoogwaardig Olefin stof kan prima tegen regen en heeft een vriendelijk en zacht karakter. Dat zit lekker! U zou er bijna voor buiten blijven…

Bekijk onze tuinmeubelen met olefin textiel

VLECHTWERK & ROPE

De door ons gebruikte kunststof vlechtwerk draden zijn van een dermate hoge kwaliteit dat het klimaat geen invloed heeft op de levensduur. Wanneer u dus besluit tot de aanschaf van een tuinset van 4 Seasons Outdoor, maakt u een keuze waar u absoluut jarenlang plezier van heeft!

Ook ons rope, wat gemaakt is van dezelfde ingrediënten als onze kunstof vlechtdraden is waterafstotend en is zelfs makkelijker te reinigen en te onderhouden dan vlechtwerk. Een nieuw, maar zeer weerbestendig materiaal waar we graag gebruik van maken!

Bekijk onze tuinmeubelen van wicker of rope

TEAK & ONDERHOUD

4SO tuinmeubelen blinken uit in de afwerking van onze collecties, maar ook door ergonomisch verantwoord comfort en een lange levensduur. Om deze levensduur van je tuinmeubelen te garanderen, is onderhoud erg belangrijk.

Per materiaal is het soort onderhoud erg verschillend. Synthetische materialen vergen nu eenmaal minder onderhoud dan een natuurlijk materiaal als teak.
Op de pagina's over onze materialen leggen we uit hoe je je tuinmeubelen het beste kunt onderhouden zodat je lang van ze kunt blijven genieten.

Lees hier meer over onderhoud