PARASOLS

Fijn in de schaduw, kies de juiste parasol voor je terras

Wat kun je doen als het echt even te warm wordt in je tuin? Met een 4 Seasons Outdoor parasol ontsnap je even aan de hitte, of de zon nu hoog in de lucht staat of juist flink laag staat.


Wij bieden je een divers assortiment aan van ronde stokparasols tot grote vierkante zweefparasols.

Kies de parasol met handige functies die perfect bij je wensen past, in de ideale afmeting en in jouw favoriete kleur.

Bekijk hier onze parasols

Stokparasols

Een stokparasol heet zo omdat hij in het midden van het doek een parasolbuis (stok) heeft, waar de baleinen naartoe lopen. Deze stok kun je vaak simpel knikken door een knopje in te drukken zodat het parasoldoek kantelt. Handig bij een zakkende zon.

De stokparasols zijn meestal in- en uit te klappen door de baleinen simpelweg omhoog te duwen. Een zogeheten ‘push-up systeem’. Hierbij zorgt het parasoldoek voor de spanning die de parasol hooghoudt. Klap de parasol vervolgens in door dit naar beneden te schuiven.

In onze collectie parasols zijn de Oasis, Azzurro, Shanghai voorbeelden van stokparasols.

Zweefparasols

Een zweefparasol dankt zijn naam aan het frame dat aan de zijkant van het parasoldoek zit, zodat het lijkt of deze zweeft. Deze parasols worden ook wel zwenkparasol of vrij hangende parasol genoemd.

Het grootste voordeel van een zweefparasol is dat deze vaak veel functies en mogelijkheden heeft die bij een stokparasol niet aanwezig zijn. Zoals het 360 graden draaien op een parasolvoet, zijwaarts kantelen en kantelen richting het frame. Door die functies is er alle ruimte onder de parasol voor een tuin set, en staat de parasolvoet aan de zijkant.

De parasolvoet is door deze functies wel vrij groot en zwaar, tenzij je kiest voor een grondanker.

In onze collectie parasols zijn de Horizon, Siesta, Siesta premium en Hacienda voorbeelden van zweefparasols.

DESIGN

We maken graag alleen maar mooie parasols. Designs, materialen en kleuren stemmen we naadloos op elkaar af met een resultaat waar we trots op zijn.

Zo zie je in onze collectie parasols geen ouderwetse voillants (de flappen aan een parasoldoek) terug maar juist strakke lijnen en eenvoudige onderdelen die vooral functioneel zijn. Want tijdens een warme zomer kijk je natuurlijk graag naar een mooie parasol op je terras.

PLEZIER

Onze parasols zijn niet alleen prachtig om te zien, je hebt er jarenlang plezier van. Iedere parasol is namelijk eenvoudig te bedienen zodat je snel en doeltreffend schaduw hebt op de gewenste plek.

De meeste 4 Seasons Outdoor stokparasols zijn bijvoorbeeld verstelbaar in hoogte en kantelbaar. Je klapt deze snel en makkelijk in om er vervolgens een handige beschermhoes omheen te doen.

Ook onze vrij hangende parasols zijn super functioneel en hanteerbaar voor iedereen. Door een simpele knop of hendel kantel je in een handomdraai het doek in de juiste positie, of met een voetpedaal draai je zonder inspanning de parasol rond.

ONDERHOUD

Ook als je parasol niet wordt gebruikt, staat deze vaak wel gewoon op je terras. Het is daarom goed om over de kwaliteit na te denken. Wij gebruiken materialen van hoogwaardige kwaliteit, zoals ge-poedercoat aluminium voor de frames en olefin of polyester voor de parasoldoeken.

Daarom kunnen onze parasols het hele jaar door gewoon buiten staan. Wel adviseren we om een beschermhoes te gebruiken wanneer de parasol niet in gebruik is, zodat deze niet kapot waait of vuil wordt door andere factoren. Om zo lang mogelijk van je parasol te kunnen blijven genieten is het verstandig om je parasol met beschermhoes droog op te bergen.

Lees meer over materialen & onderhoud

Bekijk hier een selectie van onze parasols

DUURZAAM

Een nieuwe parasol schaf je niet elk jaar aan. Iedere 4 Seasons Outdoor parasol is gemaakt om ten minste 5 jaar van te kunnen genieten. We maken daarom tijdloze parasols waar je niet snel op bent uitgekeken.

VERVANGING

Onze parasols zijn gemaakt om veel gebruik van te maken, daarom kun je na verloop van tijd ook onderdelen bestellen die aan slijtage onderhevig zijn. Een parasoldoek of een technisch onderdeel is meestal eenvoudig te vervangen. Een beschermhoes voor je parasol zal (afhankelijk van het weer) eens in de 12 tot 24 maanden vervangen moeten worden.